martes, 7 de julio de 2015

Diario biblioviajero #11 - I Trobada de Joves Lectors (català)


El diario biblioviajero será una sección que presente crónicas (mías) sobre experiencias que me hayan sucedido y que tengan algo que ver con el mundo de la literatura, el del manga o el del cine: crónicas de días especiales, premios, respuestas a preguntas... básicamente todo lo que es "otras cosas".
Avui vinc amb una entrada en català... una cosa que no acostumo a fer, però que m'he proposat canviar. No diré que a partir d'ara escriuré la meitat dels posts en català, perquè estaria mentint, però prometo escriure'n més. S'ha de preservar la llengua!

Aquesta història comença fa ja mig any, quan, gràcies al concurs de blogs literaris de la OEI ¿Qué estás leyendo?, vaig conèixer a l'Íñigo Ovejero, un altre bloguer català. Vam mantenir el contacte i, fa poc, em va dir que havia contactat amb la Institució de les Lletres Catalanes i el Què llegeixes? per proposar-los de fer una trobada de bloguers i booktubers catalans. Aquesta proposta es va acabar convertint en una realitat, i la trobada va passar a ser la "I Trobada de Joves Lectors", que es va celebrar el passat 20 de juny a l'Arts Santa Mònica.



Va ser un dia esplèndid, parlant de literatura i de les noves formes que hi ha per difondre-la. Al matí, unes xerrades de la Laura Borràs, directora de la ILC, el Ferran Mascarell, Conseller de Cultura, i l'Ester F. Matalí, coordinadora del fòrum Què Llegeixes? (que jo no coneixia però que té molt bona pinta). 
Seguidament, unes genials taules rodones. La primera, sobre booktubers, bloguers, booktrailers i videolits. I el millor, tots els ponents eren joves lectors, justament com jo. Va ser molt emocionant poder conèixer altres nois de la meva edat aficionats a la lectura, i a compartir-la mitjançant eines 2.0.
La següent taula rodona, sobre "encomanar el virus de la lectura" també va ser molt interessant, i després ja va tocar dinar (que, val a dir, estava tot molt bo!).

No vaig poder-me quedar a la tarda, cosa que em fa molta ràbia perquè em vaig perdre els tallers, però vaig tenir l'oportunitat de posar cara a bloguers que coneixia per internet, i conèixer-ne d'altres nous: l'Íñigo, l'Alba, la Marta, el Bernat, l'Aria, l'Ídia...

US ANIMO QUE VINGUEU A LA PRÒXIMA TROBADA! SEGUR QUE HO PASSEU MOLT I MOLT BÉ!

Arrel d'això em van afegir a un grup de whatsapp de Bloguers Catalans, ple de nois i noies fantàstics. Parlem cada dia i estem planejant algunes iniciatives tots junts. Si algú dels que em llegeix és català i vol afegir-se, només fa falta que cliqui sobre aquest enllaç.
No passa res si no ets bloguer o booktuber! Si ets un aficionat a la lectura com nosaltres ets benvingut.

Jo no surto... però mira que són adorables!
I res més, aquí acabo la meva crònica. Com ja he dit, va ser una de les millors experiències que he tingut mai com a bloguera. El contacte virtual està bé, però no hi ha res com poder parlar cara a cara amb algú. Visca la desvirtualització!

Us afegeixo aquí al final alguns enllaços a altres cròniques fetes per companys, i a alguns vídeos (tan videoblogs de booktubers com curts que ens van posar a les xerrades, que em van agradar molt i que us volia ensenyar).

(algunes de les meves piulades hi són; el meu twitter és @KimScarlet11)



Alguns dels vídeos que ens van ensenyar i us he comentat abans:


Els primers 2:30 minuts del següent vídeo :) ]


Fins la pròxima, biblioviatgers!

1 comentario:

  1. Hola, Kim!
    Va ser genial de veritat poder veure-us a tots. Primer pensava que em moria dels nervis, però després va ser supercalifragilisticoespialidoso.

    PETONS <3

    ResponderEliminar


¡Gracias por comentar!
- Eres libre de decir lo que quieras, siempre y cuando seas respetuoso
- No se aceptan comentarios íntegramente de "spam"
Dicho esto, nos leemos.