miércoles, 3 de abril de 2013

Resenya literària: Barba-Rossa (Català)

Vaig haver de llegir aquest llibre per l'escola. Sí, era lectura obligada, però em va agradar molt. És de Joan Pons. Ara està descatalogat, de manera que no es pot comprar, però el podríeu trobar a unes quantes biblioteques.


La història es centra en la vida de Roger Genestar, un caçador d'ocells furtiu, que viu a la Menorca del segle XVI. Narra les seves aventures entre la forta pirateria del segle, coneixent Barba-Rossa; les seves fantasies romàntiques i els seus viatges per la Mediterrània. 
El que més em va agradar del llibre, a més de la història (que està molt bé perquè no és enrabassada ni pesada, sinó àgil i plena d'aventures i d'amor) és la manera d'escriure de l'autor. Joan Pons usa la llengua d'una forma magistral, preciosa. El llibre està format de petits capítols (uns 300) de poques línies, concisos.

Recomanaria aquesta història a qualsevol persona (que sàpiga català, perquè no està traduïda) que tingui ganes de llegir un llibre un pèl didàctic. Perfecte per lectura ràpida (com a màxim, una setmana) durant un pont o unes vacances. A més està molt bé per gent que vulgui aprendre més sobre la història dels Regnes Catalans del segle XVI (aproximadament). Cal remarcar que està escrita en menorquí,  però a mi no em va suposar cap dificultat, es pot entendre perfectament.

Fins una altra, biblioviatgers! 

4 comentarios:

  1. Si acas estara escrit en Menorqui.

    ResponderEliminar
  2. Ostres! Sí, em sap greu. Ara ho canvio, gràcies per l'avís!:)

    ResponderEliminar
  3. Al final que passa amb l'esclava de la font?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Si saps això de l'esclava t'hauràs llegit el llibre i ho sabràs, no? Jajaja ;)
      De totes maneres, si és perquè no ho has entès, no m'agradaria fer un spoiler per aquí, on qualsevol ho pot llegir. Si vols m'ho preguntes pel correu (yokolandia9@gmail.com) i t'ho explico^^
      Un petó!

      Eliminar


¡Gracias por comentar!
- Eres libre de decir lo que quieras, siempre y cuando seas respetuoso
- No se aceptan comentarios íntegramente de "spam"
Dicho esto, nos leemos.